Одлука о цијени енергије резервног снабдијевања

МХ „ЕРС“ МП а.д. Требиње
ЗП „Електро Добој“ а.д. Добој
Надзорни одбор

Број: НО – 4158 /16
Датум: 13.04.2016. године



На основу члана 44. Статута МХ „ЕРС“ МП а.д. Требиње ЗП „Електро Добој“ а.д. Добој и члана 6. Пословника о раду Надзорног одбора, Надзорни одбор у посебном поступку изван сједнице, телефонским путем д о н и о ј е:

О Д Л У К У
о цијени енергије резервног снабдијeвања

I
Доноси се одлука о цијени резервног снабдијевања, и то:
Цијена енергије која се користи као основа за утврђивање цијене резервног снабдијевања, у складу са ставовима (2) и (3) члана 14. Правилника о квалификованим купцима електричне енергије и поступку промјене снабдјевача, једнака је цијени енергије за јавно снабдијевање коју је утврдила Регулаторна комисија за енергетику Републике Српске, у периоду од 12 мјесеци након ступања на снагу Правилника.
У овом тарифном поступку иста цијена енергије (набавка и услуга снабдијевања) користи се и за јавно снабдијевање и за резервно снабдијевање (купци из категорије потрошње на 110 kV напону, 35 kV напону и 10 kV напону).
Цијена електричне енергије за квалификоване купце који имају право на резервно снабдијевање у складу са чланом 6. Правилника једнака је за све квалификоване купце исте категорије потрошње и тарифне групе у Републици Српској и у периоду од 12 мјесеци након ступања на снагу Правилника се неће мијењати, односно неће се повећавати за прва два мјесеца 10 %, а нити за 20% послије истека та два мјесеца.

II
Цијена енергије резервног снабдијевања приказана је у документу Одлуке који можете преузети на сајту Електро Добоја у секцији Тарифни ставови/Одлуке и рјешења (http://www.elektrodoboj.net/MedijaCentar/TarifniSistem.aspx).

III
Ова одлука ступа на снагу даном доношења, а примјењује се од 1.5.2016. године.


Предсједник Надзорног одбора
Никола Крагуљ